Viestejä kohinassa -mitä asioista voi päätellä? Arkiharkintaa ja vähän muutakin.

Syvä osanotto Turun terrori-iskun uhreille ja heidän omaisilleen.

  • Syvä osanotto Turun terrori-iskun uhreille ja heidän omaisilleen.

Syvä osanotto Turun terrori-iskun uhreille ja heidän omaisilleen. Voimme vain kuvitella heidän tuskaansa ja miksi-kysymysten määrää.

Puukkoiskun tekijä on marokkolainen mies, joka on saapunut Suomeen turvapaikanhakijana. Suomi on antanut hänelle suojaa ja ylläpitoa, jopa rahaa. Hän päätti palkita saamansa hyvän tällä tavalla puukottamalla naisia kuoliaaksi. Voimme vain ihmetellen kysyä, tarvitsiko tällainen henkilö turvapaikkaa alunpitäenkään. Hän toimi ilmeisesti islamistisen ideologian sokaisemana.

Jotakin turvapaikkakäytännössä on vialla. Ei ole mitään järkeä, että tänne tulee potentiaalisesti vaarallisia henkilöitä maista, jotka eivät eivät ole vaarallisia. Tätäkin marokkolaista oli kotoutettu ja kurssitettu, elätetty ja asutettu. Tarjolla on ollut lääkäri- ja psykologiapalveluja. Nyt on tiedossa vielä hänen tekojensa selvittely ja kymmenien tuhansien oikeudenkäynnit tulkkipalveluineen.

Turvapaikanhakijoissa on myös toisenlaisia: Tunnen erittäin ystävällisiä ja silminnähden kansainvälisen suojelun tarpeessa olevia turvapaikanhakijoita. On tärkeää, ettei heidän asiaansa kyseenalaisteta vääränlaisilla yleistyksillä. Vaikeimmasta tilanteessa ovat kristityt tai kristityksi kääntyneet.

Ongelmien taustalla on myös vapaan liikkuvuuden ja rajattomuuden ideologia. Minun mielestäni rajatarkastukset ja pikakäännytykset olisivat apu tähän yleiseurooppalaiseen ongelmaan. Toivottavasti monikulturistit nyt viimeistään myöntävät olleensa väärässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Hän toimi ilmeisesti islamistisen ideologian sokaisemana.»

Taannoin Ruotsissa tapahtunut lähes identtinen tapaus oli kristityn turvapaikanhakijan tekemä.

Eli sikäli parempi selitys voi olla turhautuminen päätökseen, joka on seurannut riskialtista matkaa, pitkää turvapaikanhakuprosessia ja vaikeaa elämäntilannetta. Sellaisessa tilanteessa voi epäilemättä syntyä katkeruutta niitä kohtaan, joille eläminen paratiisissa on synnyinoikeus. Onko siihen sitten haettu lisäoikeutusta islamista, ei sinällään muuta perusmotiivia.

Tutkinnan edistyminen epäilemättä kertoo lähipäivinä enemmän.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Tuo Ruotsin eritrealaisen tekemä surmatyö oli malliltaan ja motiivitaustaltaan erilainen.

Turun puukkomurhaajan terrorityö kohdistui naisiin ja jäljitteli ISIS:n teloitustyyliä. Hänen tiedetään olleen kiinnostunut tästä myrkyllisestä ideologiasta:

https://twitter.com/hsfi/status/900354103334785025

Turun puukottaja kuunteli Isisiä ihannoivia lauluja ja puhui väärä­uskoisten tappamisesta, kertoo tuttava HS:lle

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiittämättömyys on islamin palkka.

Toimituksen poiminnat